Brian Fries: Mamin rak

16,90 

Mamin rak je navdihujoč, večkrat nagrajeni osebnoizpovedni strip o boju neke družine z maminim pljučnim rakom. Gre za iskren, nepretrgan in občasno duhovit pogled na praktične in čustvene učinke, ki jih ima takšna resna bolezen na paciente ter njihove svojce. Nenazadnje pa je to tudi zgodba o upanju, prikazana z edinstvenim stripovskim prepletom ilustracij in besedila.

Brian Fies je pisatelj in ilustrator, živi v Severni Kaliforniji z ženo Karen. Je tudi avtor nagrajenega risoromana Whatever Happened to the World of Tomorrow? (Le kaj se je zgodilo z jutrišnjim svetom?) ter spletnega stripa The Last Mechanical Monster (Poslednja mehanska pošast). Obiščite njegovo spletno stran brianfies.blogspot.com.

Šifra: 053 Kategorija:

Opis

Nagrade: Eisnerjeva nagrada, najboljši spletni strip, Nemška nagrada za mladinsko književnost, Harveyjeva nagrada, najboljši novi talent, Nagrada Lulu Blooker. / Nominacije: Združenje ameriških knjižnic (najboljša knjiga za mlade odrasle), Književna nagrada Cybil, Eisnerjeva nagrada (najboljši stripovski album – tisk), Eisnerjeva nagrada (najboljše delo na podlagi resničnih dogodkov), Harveyjeva nagrada (najboljši ustvarjalec), Harveyjeva nagrada (najboljša zgodba), Nagrada Quill (najboljši stripovski roman).

Dodatne informacije

Dimenzije 18,5 × 13,5 cm
Prevedel in uredil

Žiga Valetič

Založba

Primus, Zenit

Leto izida

2020

Obseg

128 strani

Title

Go to Top